Ford Y blev den første Ford udviklet til markeder uden for USA. Tidligere blev Ford A solgt både i og udenfor USA. Ford Y blev produceret i England fra 1932 til 1937. Den blev derudover produceret i Frankrig og i Tyskland. I Tyskland blev den kaldt Ford Køln og i Danmark blev den kaldt Ford Junior.

For Ford skulle Ford Y være en volumenmodel. I 1935 kom en skrabet Ford Y på markedet, og denne udgave var den billigste bil med fire sæder nogensinde i England - den kostede kun 100 pund frem til juli 1937. Ford kunne holde prisen nede ved gradvist at optimere produktionsprocessen.

Ford Y blev da også en massiv succes i England med høje markedsandele, der især var på bekostning af de hæderkronede engelske mærker Austin, Hillman, Morris og Singer.

Undervognen var traditionel med bladfjedre for og bag, og der anvendtes en tretrins gearkasse med synkronisering på 2. og 3. gear. Bilen kunne køre omtrent 95 km/t, og brændstofforbrug var omtrent 11 km per liter, hvilket må siges at være fint. Til gengæld var bremserne ikke effektive.

Der blev i alt produceret 175.000, hvor af 153.117 blev bygget i England og 11.121 i Tyskland. 

 

  

Yderligere information