Begivenhedskalender

Besøg på Flyvestation Værløse med besøg i hangarerne og med rundvisning på det tidligere militære område
Lørdag 08 August 2020, 10:00 - 14:00
Hits : 388
af Casper

Denne lørdag er vi gennem vores klubmedlemmer Janus og Maria inviteret til det tidligere Flyvestation Værløse med specialrundvisning i hangarerne og på de omkringliggende tidligere militære områder, hvor vi vil få en indføring i Flyvestationens historie, og om da det under 2. verdenskrig var besat af tyskerne.

Vi mødes kl. 10 ved Hangar 6 til let morgenmad. Kør ind på området og drej til venstre i første t-kryds. Der vil være afspærret parkering til os.

Hangar 6 bliver i dag brugt til Filmstudier, hvor blandt andet filmen Valhal er optaget.  Under morgenmaden får vi en indføring i, hvad der er Danmarks største filmstudier.

Derefter kører vi i bilerne til Hangar 2, hvor der er ved at blive etableret et militærflymuseum. Der vil her blive god tid  til at nærstudere de udstillede militærfly, motorer og andet militærhistorie.

Derefter vil der være rundvisning under ledelse af Janus, hvor vi blandt andet vil komme rundt at se tyskernes tidligere kanonstillinger, deres opholdsområder under jorden, de flykamouflerede stillinger og beskyttelsesrummet.

Under rundvisningen vil vi skulle gennem uvejsomt tilvoksede stier, så er man svært dårligt gående eller bruger kørestol, kan man vælge på egen hånd at se de områder, der er nemmere tilgængelige.

Arrangementet ventes at slutte ca. kl. 14. Man er meget velkommen til at indtage medbragt frokost på området.

Vi har meget venligt fået gratis adgang til aktiviteterne på dagen, så arrangementet koster kun udgifterne til morgenmaden på 20 kr. for deltagere, der er 15 år eller over, og 15 kr. for deltagere, der er 14 år eller under. Er børnene så små, at de ikke spiser morgenmad, er de gratis.

Dato og tidspunkt: Lørdag den 8. august kl. 10

Sted: Hangar 6, Filmtorvet 68, 3500 Værløse

Kontakt: Tilmelding og betaling for morgenmad skal af praktiske årsager være foretaget senest den 30. juli. Tilmelding med antal personer til Casper Lundgreen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 26279469. Du modtager derefter besked om det beløb, der skal overføres til klubben enten på MobilePay eller som en bankoverførsel. Overfør ikke penge før, du har fået oplyst beløb, da det ellers kan være svært at holde styr på indbetalingerne.

Jævnfør myndighedernes påbud ventes der maksimalt at kunne deltage 100 personer. Når vi det maksimale antal, er tilmelding efter først til mølle.

Yderligere information