Kalender over historiske baneløb i den danske løbsserie for 2015 ses i det følgende.

 

2. og 3. Maj Danish Master Historic Festival, på FDM-Jyllandsringen

Præmiereløbet for de danske historiske klasser.

Der er endnu ikke yderligere information om dette løb, men navnet lægger op til et historisk racerløb i stort format.

 

22. - 24. maj CRAA- Classic Race Aarhus

Historisk motorløb, 2. afd. I Danish Masters

CRAA er et byløb rundt om mindeparken I Aarhus. Det er kendt for at være en stor oplevelse for hele familien. Det er ikke kun selve løbet der er en attraktion, men også den flotte kulisse arrangementet forgår i.

I 2015 Har Classis Race Aarhus inviteret den enorm populære tyske standardsvognserie Kampf fer Zwerge. Det er en løbsserie for de populære biler fra 70’erne med motorstørrelse under 1300 ccm. Klassen skulle være garant for et særdeles underholdende løb. Da den tyske klasse ikke kører efter samme reglement som vi gør i Danmark, kan den dog ikke slås sammen med den danske tilsvarende klasse for biler under 1300 ccm.

Der er tale om en folkefest, med sæbekassebilsløb, classic car parkering for publikum med klassiske biler, good look street (en gade med tidstypisk forretningsliv og påklædning) og meget mere….

www.craa.dk

 

6. og 7. juni. Den 3. afdeling af Danish Master, på Sturup Raceway

Man kan sige at denne bane er københavnernes hjemmebane. Den ligger ca. 40 minutters kørsel fra københavn, på den anden side af Øresund. Sturup Raceway er en teknisk bane med mange sving, der sætter støre krav til kørerens dygtighed og bilens køreegenskaber end til bilens motoreffekt. Her ser man ofte de små biler være rigtigt hurtigere og der vendes op og ned på klassementet.


12. – 14. juni Velodromloppet på Gelleråsen i Sverige.

Mange danskere deltager i dette fantastisk arrangerede historiske motorløb, der har meget andet på plakaten end kun løb på banen.

Man har i Sverige valgt at slå dette arrangement sammen med successen fra 2014, nemlig Knutstorp revival. Man kan derfor forvente et brag af en historisk motorfest på Karlskoga motorstadion.

 

27. og 28. juni. Historisk motorløb på Padborg Park. 4. afdeling af Danish Masters.


3. – 5.  juli. Det traditionsrige Svensk sportsvagnsmeeting på ring knutstorp.

Mange danskere, både kørere som publikum plejer at deltage i dette arrangement, der har mere end blot baneløb på programmet.

www.sportvagnsmeeting.se/

 

1. og 2. august. CHGP, Copenhagen Historic Grand Prix
Løbet I København der er kendt, berømt og berygtet i brede kredse. Det er et historisk arrangement, som arrangøren ynder at kalde dansk motorsports flagskib. Det afholdes rundt om cirkuspladsen på Bellahøj i København. Også her kan man forvente en masse underholdning udover selve motorløbet. Her vil det også være muligt at parkere sin klassiker på classic car park.

www.chgp.dk

 

15. og 16. august. Sturup Raceway. I sydsverige ca. 40 min fra København.

For de historiske biler 1966-1971 0-1300 ccm. Er dette løb 5. afdeling af Danish Masters. Det er et løb der afvikles på en dag i samarbejde med MSCC og er utroligt populært hos de kørere med biler med lille kubik. Der køres på en teknisk krævende baner, hvor der ikke er meget tid ligeud, men hele tiden gang i rattet.

 

5. og 6. september. Ring Djursland.

5. afdeling af Danish Masters (for lille 71 klasse 6. afdeling)

Det er altid populært for de historiske kørere at komme til den spændene og kuperede bane, med den lange motorsportstradition.


3. og 4. oktober. Finaleløbet på Ring Knutstorp i Sverige.

Det er her det hele bliver afgjort! Hvem vinder Danish Masters? Finaleløbet på Ring Knutstorp er som regel et utroligt populært og velbesøgt løb, med mange deltagere. Her ser vi som regel også deltagere fra de andre scandinaviske lande. Særligt svenskere, men også fra Norge og Finland.

Yderligere information